Gentlemen's Choice
FŐOLDAL | Rólunk | Elérhetőségek
Játékszer Gazdaság Autók Divat Életmód Technika Kultúra
Főoldal » Divat » Öltönyben nem vagyok magabiztos – interjú Lorenzo Liverani divatbloggerrel

Öltönyben nem vagyok magabiztos – interjú Lorenzo Liverani divatbloggerrel

Tele energiával és jókedvvel és érkezett meg Magyarországra Lorenzo Liverani, akit az olasz GQ magazin idén beválasztott az öt legbefolyásosabb divatblogger közé. A modellként és tervezőként is dolgozó, jelenleg Milánóban élő Lorenzo legújabb ruha kollekcióját hozta el Budapest legújabb üzletházába, a Mall Minervába.

Öltönyben nem vagyok magabiztos – interjú Lorenzo Liverani divatbloggerrel

Mikor indítottad a blogodat?

 

Öt évvel ezelőtt indítottam el a Your Mirror Style-t, ami egy tipikus divatblogként indult, a napi outfitjeimet osztottam meg. Annyira sikeres lett rövid idő alatt, hogy 2013-tól már ez lett a fő munkám. Az évek alatt tovább fejlesztettem, most már nemcsak divattal, de utazással és életstílussal is foglalkozom. Többek között olyan luxusmárkákkal dolgozom együtt, mint az Armani, a Trussardi, a Montblanc vagy a Tommy Hilfiger.

 

Édesapád elismert szabó, jó nevű üzlete van. Sosem gondoltál arra, hogy a családi hagyományokat folytatva te is ezzel foglalkozz? 

 

Megpróbáltam, de sokkal szabadabb a személyiségem, minthogy a négy fal között üljek (nevet). Fiatal vagyok, tele energiával, szeretném felfedezni a világot. A szülővárosom, Faenza, egy kis város, ahol édesapámé az egyik legnagyobb ruhaüzlet, de az öltönyei külön is híresek. Ennek ellenére mégsem tudtam ott maradni. Imádom, amit csinálok, szeretek új embereket megismerni, új kultúrákat felfedezni. Egyik nap sem ugyanolyan, mint a másik.  

 

Mikor jött az első siker?

 

Ha valamibe belekezdek, azt csakis jól, méghozzá nagyon jól akarom csinálni. A nulláról indultam, nem voltak követőim, sőt, ha őszinte akarok lenni, akkor még férfi divatbloggerek sem voltak igazán, így mindenképp különlegességnek számított. Talán ennek köszönhetően is, szerencsére nagyon hamar beindult. Azt hiszem az első siker körülbelül három hónap után jött, amikor megkeresett egy póló márka, ami nevetséges összeget fizettek azért, hogy felvegyem a pólójukat, de én teljesen odavoltam (nevet).

 

 

Mit jelent neked a divat és a luxus?

 

A divat egy önkifejező eszköz, egészen addig, míg nem válsz az áldozatává. Mindig meg kell találni a saját utadat és stílusodat benne. Számomra a luxus sem tárgyakban mérhető, hanem a személyiségben és a viselkedésben.

 

Milyen gyakran viselsz öltönyt vagy külön zakót? A választásod a ready-to-wear, made-to-measure vagy a csúcskategóriás bespoke fazonokra esik ilyenkor?

 

Öltönyt sosem viselek, mert azokban általában feszengek, ilyenkor nem érzem magam magabiztosnak. Persze, vannak kivételek, mikor fel kell vennem. Az én stílusom inkább az elegánsan laza, sportos viselet. Ha zakót illesztek az outfitembe, azt mindig áruházban, üzletben veszem, sosem csináltatok.

 

Hogyan definiálnád a különbséget az olasz, a francia és az angol stílus között?

 

Az olaszok a klasszikus elegancia, a könnyed stílus hívei. Sokan készíttetik made-to-measure a ruháikat, de ez attól is függ, hogy Olaszország mely vidékéről származnak. Az olasz szabósági kultúra miatt sok helyen presztízs személyre szabottan csináltatni egy öltönyt például, de vannak régiók, ahol inkább a fast fashion hódít.  Az angol férfidivat ezzel szemben nagyon szabadjára engedi a fantáziát. Szinte bármit felvesznek bármivel, nem kell attól félniük, hogy bárki furcsán néz rájuk, vagy megszólja őket a viseletük miatt. Az olaszok megnéznek valakit akkor, ha extravagánsabban van felöltözve, míg az angoloknál ez természetes. A párizsi férfi divat nekem nagyon művészi, talán kicsit túl elegáns.

 

Mit nem vennél fel soha?

 

A mintás nadrágokat, a lábaim túl rövidek hozzá (nevet)

 

Rendszeres vendége vagy a férfidivat egyik legrangosabb eseményének, a Pitti Uomonak. Milyen újdonságokkal találkoztál januárban?

 

Őszinte leszek, már nem szeretek ott lenni. Szerintem elvesztette az értelmét, az egész inkább egy cirkuszra hasonlít. Anno, mikor indult, egy nagyon jó kiállítás volt, ahol bemutatták az új márkákat és az újdonságokat. Ma már nincs tartása, az emberek inkább magukat akarják bemutatni, az a legfontosabb, hogy ki hogy van felöltözve. A legtöbben csak azért mennek oda – talpig pompában - , hogy leülhessenek a lépcsőre és lefotózzák az outfitjüket. Ez nagyon kiábrándító. Sajnos egy ideje ez nem csak az én véleményem, hanem a nálam nevesebb, befolyásosabb bloggereké is. Nem hiszem, hogy elmegyek még egyszer (nevet).

 

Tervezőként is tevékenykedsz, legújabb kollekciódat elhoztad Budapestre is. Milyen darabokkal találkozhatunk?

 

A kollekció a Mall Minerva üzletházban érhető el, a darabok teljesen az én stílusomat és filozófiámat tükrözik: játékosan elegáns, modern, de ugyanakkor kényelmes, letisztult ruhákat terveztem a mai dolgozó férfiak számára.  Minden darab kizárólag Olaszországban, és olasz alapanyagokból készült.

 

Fotók: Lorenzo Liverani és Tartalomgyár

 

Legfrissebb cikkek
© Gentlemen's CHOICE 2016