Gentlemen's Choice
FŐOLDAL | Rólunk | Elérhetőségek
Játékszer Gazdaság Autók Divat Életmód Technika Kultúra
Főoldal » Életmód » Május 2-án érkezik a Nespresso limitáld kiadású Explorations kávékollekciója

Május 2-án érkezik a Nespresso limitáld kiadású Explorations kávékollekciója

A Speciality Kávékülönlegességek első, Laoszból és Kenyából érkező kollekciója exkluzív ízélménnyel ajándékozza meg a stílusos kávézás rajongóit.

Május 2-án érkezik a Nespresso limitáld kiadású Explorations kávékollekciója

A sorozat első kiadásában a márka Laosz és Kenya ritkaságnak számító kávéi mutatkoznak be. Nem véletlen hát, hogy az új Explorations kollekció különleges terroir-okról származó kávéritkaságait a Nespresso szakértői is csak “elrejtett ékkövekként” emlegetik.

 

LAOS BOLAVEN PLATEAU

 

Laosz déli részén, a tengerszint fölött 1100-1350 méter magasan húzódó Bolaven-fennsík bőséges csapadéka, vulkanikus talaja és különleges páratartalma egyedi gabonás ízjegyeket és karakteres ízt kölcsönöz az itt termő kávénak.

 A terroir-ban rejlő hihetetlen potenciált felismerve a Nespresso szakértői az itt termelt, nedves eljárással feldolgozott Arabica kávét választották ki arra, hogy keverési és pörkölési szaktudásuk segítségével a lehető leghatásosabban, mégis túlzott savasság nélkül érvényesítsék a kávé gabonás ízjegyeit. Így született meg ez az espresso, amelynek ízében felfedezhető az aranyló búza és a zöld növényi jegyek egyedisége. A kerek ízvilágú, kiegyensúlyozott savasságú Laos Bolaven Plateau a pirított gabona és a gyógynövények aromáit idézi.

 

KENYA PEABERRY

Az egyedi terroir és az itt termelt kávéfajták sokfélesége miatt Kenyát a “kávék királyaként” emlegetik az iparágban, a “peaberry” pedig egy igen keresett zöldkávé, amelynek értékét különleges gyümölcsössége és már-már lekváros ízvilága adja.

A tipikus kávébabbal ellentétben a peaberry szemek alakja egy természetes mutáció miatt gömbölyded, mert a gyümölcsben nem kettő, hanem csak egy kávészem fejlődik. Ez a jelenség a világ kávétermésének alig 5 százalékánál figyelhető meg. A peaberry kávébabot különösen jól lehet pörkölni, mivel a gömbölyded szemek nagyon jól, egyenletesen pörkölhetőek.

A gondos kézi munkával szüretelt peaberry kávéhoz szakértőink olyan pörkölési profilt és megosztott pörkölési eljárást dolgoztak ki, ami kihangsúlyozza a kenyai kávé finom savasságának és gyümölcsös ízjegyeinek eleganciáját. Ez az aromás espresso igazán kellemes meglepetéseket tartogat, hiszen a kandírozott alma, a mazsola, a szeder és a ribizli ízeit idézi.

 

.Az újdonságok május 2-től egyediségük és kis mennyiségük miatt csak pár napig lesznek elérhetőek a kiemelt, budapesti Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.

 

 

Legfrissebb cikkek
© Gentlemen's CHOICE 2016