Gentlemen's Choice
FŐOLDAL | Rólunk | Elérhetőségek
Játékszer Gazdaság Autók Divat Életmód Technika Kultúra

Kultúra

Indul a STRAND és a B.my.Lake Fesztivál!

Négy napon át a Zamárdi STRAND Fesztiválon lép színpadra többek között a Thirty seconds to Mars, Robin Schulz, Rag n Bone Man, Fritz Kalkbrenner, a SNAP! és száznál több hazai zenekar. Szombat este a Halott Pénz koncertje zárja a STRAND Fesztivált.
Új helyszínen, a keszthelyi Zala Kempingben ugyancsak ma indul a B.my.Lake fesztivál, ahol a fellépők között szerepel Richie Hawtin, Marco Carola, Maceo Plex és a Tale of Us.

A STRAND és a B.my.Lake fesztivál a MOL Nagyon Balaton sorozat nyárzáró programjai.

Piknik a Balaton felett

Az augusztusi hosszú hétvégén igazán különleges kikapcsolódási lehetőséget kínál a MOL Nagyon Balaton: piknikezz a balatonboglári Gömbkilátó alatti réten, csodálatos kilátással, elképesztő környezetben, miközben a 25 éves évfordulóját ünneplő Kruder & Dorfmeister zenél. Ezt ígéri augusztus 19-én a Balaton Piknik!

Márton napi Borfesztivál a 100 éves Gellértben

Immár nyolcadik alkalommal jelentkezik Budapest legizgalmasabb Márton napi borfesztiválja az idén 100. születésnapját ünneplő Danubius Hotel Gellért csodálatos épületében, természetesen a 100-as szám jegyében: felvezetésként butik sörfesztivállal, aztán sörre borral, pezsgővel és pálinkákkal -  korlátlan kóstolással, a páratlan hangulatú lakosztályétteremmel, kreatív borvacsorával és záróakkordként jön az elmaradhatatlan Sunday brunch is. Mindez november 8-11 között.

Tízéves a Magyar Borok Bálja

A Magyar Borok Bálja a magyar bor ünnepe, immár egy évtizede tekinti feladatának a magas minőségű hazai borok prémium körülmények közötti megjelenítését. A báli szezon eseményei közül is ezáltal emelkedik ki, hiszen vendégei között üdvözölheti a hazai borászközösség elitjét, és itt kerül átadásra a pénzjutalommal járó Gál Tibor Emlékdíj.

 • tovább

Karácsonyi vásár a Gresham árkádjai alatt

Idén először a Four Seasons Hotel Gresham Palota saját karácsonyi vásárral ünnepli a varázslatos szezont, amelyet az épület szívében, a Zrínyi Passage-on állít fel a szálloda kreatív csapata.

 • tovább

Politika a kabaréban

A magyar kabaré kezdeti diadalmenete két vendégnek és egy véletlennek köszönhető. Az intézményesített kabaré évtizedekre meghatározó és iránymutató szereplője, Nagy Endre csak egyetlen estén készült felolvasni a Bonbonniére kabaréban, mint vendég.

 • tovább

Sírós-nevetős regény: Fredrik Backman - Az ember, akit Ovénak hívnak

A fiatal svéd szerző könyvét olvasva sírni is, nevetni is lehet. Sokszor egyszerre a kettőt. A kilencmilliós Svédországban 600.000 példány kelt el a műből, amely minden idők egyik legnagyobb könyvsikere. Holott korántsem tipikus bestseller sztoriról van szó. A regény 2014. szeptember 11-én jelenik meg magyarul az Animus kiadó gondozásában.

 • tovább

Fröccstörténelem nyáridőben

Mi magyarok joggal lehetünk büszkék speciális italunkra, a fröccsre, amelynek több mint száz éves hagyománya van.

 • tovább

A sztárépítész Ybl Miklós kétszáz éve

Ybl Miklós minden idők talán legnagyobb magyar építésze, a historizmus (eklektika) európai rangú képviselője volt. Jelentős műveivel nap, mint nap találkozhat a főváros és
az ország közönsége, megcsodálhatja például az Operaház eleganciáját, ami egyedülállóan hű képet ad korának legmagasabb rangú ízléséről. Az idei esztendő Ybl-emlékév, amelynek során különböző programokkal állítanak emléket a világhírű építésznek.

 • tovább

Világhíres magyar elmék II.

A mai, fiatal generáció már nem ismeri, pedig két évtizeddel ezelőtt még nélkülözhetetlen adattároló volt a floppy. A házak tetejére szerelt napelemek ma már mindennapos látványnak számítanak hazánkban is. Mi a közös bennük? Mindkettő magyar találmány, de míg az egyiket a politika süllyesztette el, a másik a tengerentúlon világhírű lett.

 • tovább

Világhíres magyar elmék I.

A XX. század kezdetén rajzott ki a világba a magyar tudománynak az a nagy generációja, amely máig maradandó nyomot hagyott az emberiség technikai fejlődésén. Találékonyság és zsenialitás párosult a szerencsével és a szorgalommal.

 • tovább

Úrlovasok, csodakancák, nagy versenyek

Közel kétszáz évvel ezelőtt indult el hazánkban a lóversenyzés és a lótenyésztés. Lerántjuk a nyeregtakarót az elmúlt századok híres lovairól, hírhedt lovasairól és versenyeiről. Régi dicsőségünk megidézésével kedvet csinálunk e nemes, szép sport mai rajongóinak is, akik már tudják, ki volt Overdose.

 • tovább

A magyar szobrászművészet legnagyobb alakjai - Szobrászok, sorsok, emlékművek

Budapest köztereit és parkjait nagy számban díszítik szobrok, emlékművek és díszkutak – nem mintha a mennyiséggel és a minőséggel is elégedettek volnánk. Elég, ha csak a napjainkban zajló szoborállítási és bontási anomáliákra gondolunk.

 • tovább

Senki többet? Harmadszor!

Szórakozás és szenvedély, hobbi és befektetés. Nevezhetjük bárhogyan, a gyűjtőszenvedély szinte egyidős az emberiséggel. Egy vérbeli gyűjtő soha nem tud ellenállni a szerzés örömének. Még akkor is így van ez, ha már egy gombostűnyi hely sincs az otthonában – és ha a családi vagyon sem nőtt időközben, inkább csak elolvadt.

 • tovább

Királyi játszmák, kártyás sztorik

Közép-Európának több mint másfél százada népszerű játékeszköze a magyar kártya. Játékszenvedélyük miatt azóta sokan kártyázták el egy éjszaka alatt a családi vagyont vagy a céges autót.

 • tovább

Kávéházak városa

Kávéházaink kialakulásának és fejlődésének története Budapest világvárossá válásában is jelentős szerepet játszott. A millenniumi ünnepségekre készülődő metropoliszban egymás után nyíltak a vendéglátóhelyek, kávéházak, éttermek és mulatók.

 • tovább

Piactól a Nagycsarnokig

Gyönyörködni, bevásárolni, vásárfiát venni és jól lakni Pesten, egy helyen lehet igazán, a Vámház körúti Nagycsarnokban. Európában már csak itt működnek – eredeti funkciójuknak megfelelően – a több mint száz esztendeje épített vásárcsarnokok.

 • tovább

LONDON először, másodszor, senki többet, LONDON harmadszor!

2012. nyarának derekán ismét az olimpiáé a főszerep, két hétig a világ Londonra figyel. A magyar olimpiai csapat 158 tagja és az egész ország nagy reményekkel várja a tisztességes és sikeres szereplést.

 • tovább

Medencét minden magyarnak

Szerencsés ország vagyunk, hiszen páratlan kincs birtokosai lehetünk. Nincsenek aranybányáink, hatalmas olajmezőink, ellenben a magyar termálvízkincs, mennyiségileg és minőségileg is világméretekben kiemelkedő.

 • tovább

Színészideálok, férfisztárok a harmincas évek filmjeiben

A XX. század első évtizedeiben a mozik elterjedésével, a filmek számának gyarapodásával az ország minden pontján elérhetővé, láthatóvá és ismertekké váltak a színészek. A technikai fejlődés következtében az egyre erősödő tömegkultúrában folyamatosan növekedett a fogyasztói igény a szórakoztatásra.

 • tovább

Luxusszállodák a múlt köpönyegében

A századfordulótól egészen a húszas évekig a kortársak nem véletlenül hasonlították Budapestet a francia fővároshoz, hiszen gondolták volna, hogy volt olyan időszak, amikor több divatszalon működött itthon, mint Párizsban?

 • tovább
Legfrissebb cikkek
© Gentlemen's CHOICE 2016